Nieuws

Hosta International AG, eigenaar en moedermaatschappij van Droste BV in Vaassen NL, maakte in juli 2024 haar voornemen bekend om samen met het huidige managementteam van Droste op zoek te gaan naar een geïnteresseerde partij om het bedrijf met alle bijbehorende activiteiten voort te zetten. Droste was gedurende de Covid-19 periode in problemen gekomen doordat de wereldwijde afzet in Export en Travel Retail voor een belangrijk deel wegviel. Daarnaast leidden de energiecrisis en de extreme stijging van de cacaoprijzen in 2023/24 er uiteindelijk toe dat Droste onder steeds grotere druk kwam te staan en haar kapitaalbehoefte exponentieel verhoogde.

De managementteams van Droste en Hosta International AG hebben Pauwels Engineering NV bereid gevonden om de activiteiten in Vaassen over te nemen onder de leiding van het huidige managementteam.
De Belgische familieholding heeft al verschillende chocoladebedrijven in haar portfolio, waaronder The Belgian Chocolate Group (breed assortiment Belgische chocoladeproducten verkocht in meer dan 100 landen wereldwijd), Caluwé Artisan (Belgische ambachtelijke chocolade) en LoveChoc (veganistische tabletten en repen).
Het is ook de eigenaar van het Nederlandse cultmerk Koetjesreep (dat in 1997 werd overgenomen nadat het ook dreigde te verdwijnen).

Dankzij de overname blijft Droste, “De smaak van echte Nederlandse chocolade sinds 1863” bestaan. Pauwels Engineering NV is van plan om de productie van reguliere Droste-producten (zoals de bekende pastilles) zo snel mogelijk te hervatten en voort te zetten in de fabriek in Vaassen. Ook over de Droste chocoladeletters hoeft niemand zich zorgen te maken, want die zijn binnenkort gewoon in de winkel verkrijgbaar. De medewerkers en het managementteam zijn ervan overtuigd dat de Nederlandse consument volledig achter het iconische merk Droste zal staan, dat zich ook 100% inzet voor duurzaamheid.

Vandaag is het Wereld Chocoladedag. Proef de authentieke smaak van Droste Chocolade pastilles en ervaar een moment van puur genot!

🍫 #Droste #ProefHetVerschil #WereldChocoladeDag

Vandaag is het Wereld Chocoladedag. Proef de authentieke smaak van Droste Chocolade pastilles en ervaar een moment van puur genot! 🍫 #Droste #ProefHetVerschil #WereldChocoladeDag

Vandaag is het Wereld Chocoladedag. Proef de authentieke smaak van Droste Chocolade pastilles en ervaar een moment van puur genot! 🍫 #Droste #ProefHetVerschil #WereldChocoladeDag

Hopelijk wordt het vanavond weer genieten. Maar of we nu winnen of verliezen, met Droste in de hand wordt het sowieso een feestje.

Hopelijk wordt het vanavond weer genieten. Maar of we nu winnen of verliezen, met Droste in de hand wordt het sowieso een feestje.

Hopelijk wordt het vanavond weer genieten. Maar of we nu winnen of verliezen, met Droste in de hand wordt het sowieso een feestje.

Vandaag vieren we Vaderdag met de verrukkelijke smaak van Droste chocolade. Iedere vader verdient het allerbeste op deze speciale dag. Jullie inzet en liefde maken jullie speciaal! Dus geniet van een momentje met pure verwennerij. 💙

Happy Father’s Day!
#DrosteLove #Vaderdag

Vandaag vieren we Vaderdag met de verrukkelijke smaak van Droste chocolade. Iedere vader verdient het allerbeste op deze speciale dag. Jullie inzet en liefde maken jullie speciaal! Dus geniet van een momentje met pure verwennerij. 💙 Happy Father’s Day! #DrosteLove #Vaderdag

Vandaag vieren we Vaderdag met de verrukkelijke smaak van Droste chocolade. Iedere vader verdient het allerbeste op deze speciale dag. Jullie inzet en liefde maken jullie speciaal! Dus geniet van een momentje met pure verwennerij. 💙 Happy Father’s Day! #DrosteLove #Vaderdag

Verzin een onderschrift en win! 

Verzin jij het leukste onderschrift bij 1 van deze 2 foto’s? Win 2 vrijkaarten voor het subtropisch zwemparadijs Riviera in @prestonpalace !

De prijs wordt 5x weggegeven, dus doe je best!

#winactie #prestonpalace #droste

Verzin een onderschrift en win! Verzin jij het leukste onderschrift bij 1 van deze 2 foto’s? Win 2 vrijkaarten voor het subtropisch zwemparadijs Riviera in @prestonpalace ! De prijs wordt 5x weggegeven, dus doe je best! #winactie #prestonpalace #droste

Verzin een onderschrift en win! Verzin jij het leukste onderschrift bij 1 van deze 2 foto’s? Win 2 vrijkaarten voor het subtropisch zwemparadijs Riviera in @prestonpalace ! De prijs wordt 5x weggegeven, dus doe je best! #winactie #prestonpalace #droste

Droste's cacaoblikken met de zuster erop zijn nog steeds gewilde verzamelobjecten, vanwege hun historische waarde. 

Het inmiddels Wereldberoemde 'Droste-effect' komt door de afbeelding van de zuster met het dienblad in haar hand op de cacaoverpakking. 

En regelmatig worden mooie zeldzame exemplaren voor aanzienlijke bedragen verhandeld. 

Dit benadrukt de emotionele waarde van het merk. Een fascinerend stukje historie die de passie voor het merk bij verzamelaars en liefhebbers weerspiegelt.

#Droste #Wistjedat #Geschiedenis

Droste's cacaoblikken met de zuster erop zijn nog steeds gewilde verzamelobjecten, vanwege hun historische waarde. Het inmiddels Wereldberoemde 'Droste-effect' komt door de afbeelding van de zuster met het dienblad in haar hand op de cacaoverpakking. En regelmatig worden mooie zeldzame exemplaren voor aanzienlijke bedragen verhandeld. Dit benadrukt de emotionele waarde van het merk. Een fascinerend stukje historie die de passie voor het merk bij verzamelaars en liefhebbers weerspiegelt. #Droste #Wistjedat #Geschiedenis

Droste's cacaoblikken met de zuster erop zijn nog steeds gewilde verzamelobjecten, vanwege hun historische waarde. Het inmiddels Wereldberoemde 'Droste-effect' komt door de afbeelding van de zuster met het dienblad in haar hand op de cacaoverpakking. En regelmatig worden mooie zeldzame exemplaren voor aanzienlijke bedragen verhandeld. Dit benadrukt de emotionele waarde van het merk. Een fascinerend stukje historie die de passie voor het merk bij verzamelaars en liefhebbers weerspiegelt. #Droste #Wistjedat #Geschiedenis

Geniet van een smakelijk stukje geschiedenis met dit tijdloze recept uit 1934, rechtstreeks van Droste's keuken naar jouw tafel! 
Tag je cookiemonster 🍪 en deel jouw meesterwerk: de zelfgemaakte Drostekoekjes!

Recept:

225 g poedersuiker
60 g Droste cacaopoeder
50 g gemalen amandelen 
2 eiwitten
1 vanillestokje

1.  Doe de poedersuiker, cacaopoeder en gemalen amandelen in een kom en meng ze goed door elkaar.

2.  Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Voeg het vanillemerg toe aan het mengsel in de kom en meng opnieuw.

3.  Klop de eiwitten stijf in een aparte kom. Dit kan met een handmixer of keukenmachine. Zorg ervoor dat de kom en de kloppers goed schoon en vetvrij zijn voor het beste resultaat.

4. Voeg de stijfgeklopte eiwitten toe aan het droge mengsel in de kom. Roer de eiwitten voorzichtig door het mengsel tot alles goed gemengd is en er een stevig deeg ontstaat.

5. Schep het deeg in een spuitzak met een gladde spuitmond.

6. Spuit kleine hoopjes deeg op de bakplaat, ongeveer ter grootte van een walnoot, en zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen de koekjes zit omdat ze tijdens het bakken zullen uitzetten.

7. Bak de koekjes in de oven op 180° gedurende 15-20 minuten, of tot ze stevig aanvoelen aan de buitenkant.

Enjoy!

#Droste #Recept #Koekjes

Geniet van een smakelijk stukje geschiedenis met dit tijdloze recept uit 1934, rechtstreeks van Droste's keuken naar jouw tafel! Tag je cookiemonster 🍪 en deel jouw meesterwerk: de zelfgemaakte Drostekoekjes! Recept: 225 g poedersuiker 60 g Droste cacaopoeder 50 g gemalen amandelen 2 eiwitten 1 vanillestokje 1. Doe de poedersuiker, cacaopoeder en gemalen amandelen in een kom en meng ze goed door elkaar. 2. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Voeg het vanillemerg toe aan het mengsel in de kom en meng opnieuw. 3. Klop de eiwitten stijf in een aparte kom. Dit kan met een handmixer of keukenmachine. Zorg ervoor dat de kom en de kloppers goed schoon en vetvrij zijn voor het beste resultaat. 4. Voeg de stijfgeklopte eiwitten toe aan het droge mengsel in de kom. Roer de eiwitten voorzichtig door het mengsel tot alles goed gemengd is en er een stevig deeg ontstaat. 5. Schep het deeg in een spuitzak met een gladde spuitmond. 6. Spuit kleine hoopjes deeg op de bakplaat, ongeveer ter grootte van een walnoot, en zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen de koekjes zit omdat ze tijdens het bakken zullen uitzetten. 7. Bak de koekjes in de oven op 180° gedurende 15-20 minuten, of tot ze stevig aanvoelen aan de buitenkant. Enjoy! #Droste #Recept #Koekjes

Geniet van een smakelijk stukje geschiedenis met dit tijdloze recept uit 1934, rechtstreeks van Droste's keuken naar jouw tafel! Tag je cookiemonster 🍪 en deel jouw meesterwerk: de zelfgemaakte Drostekoekjes! Recept: 225 g poedersuiker 60 g Droste cacaopoeder 50 g gemalen amandelen 2 eiwitten 1 vanillestokje 1. Doe de poedersuiker, cacaopoeder en gemalen amandelen in een kom en meng ze goed door elkaar. 2. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Voeg het vanillemerg toe aan het mengsel in de kom en meng opnieuw. 3. Klop de eiwitten stijf in een aparte kom. Dit kan met een handmixer of keukenmachine. Zorg ervoor dat de kom en de kloppers goed schoon en vetvrij zijn voor het beste resultaat. 4. Voeg de stijfgeklopte eiwitten toe aan het droge mengsel in de kom. Roer de eiwitten voorzichtig door het mengsel tot alles goed gemengd is en er een stevig deeg ontstaat. 5. Schep het deeg in een spuitzak met een gladde spuitmond. 6. Spuit kleine hoopjes deeg op de bakplaat, ongeveer ter grootte van een walnoot, en zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen de koekjes zit omdat ze tijdens het bakken zullen uitzetten. 7. Bak de koekjes in de oven op 180° gedurende 15-20 minuten, of tot ze stevig aanvoelen aan de buitenkant. Enjoy! #Droste #Recept #Koekjes